Nuoren käsityöläisen stipendi luovutettiin jo toista kertaa kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa

Hankasalmen kotiteollisuusseura aloitti viime vuonna 60-vuotisjuhlansa kunniaksi nuoren käsityöläisen palkitsemisen stipendillä, joka jaetaan itsenäisyyspäivän juhlassa.

Tänä vuonna tuon stipendin saa Outi Matilainen.

Käsityöt ovat olleet osa Outin arkea pienestä tytöstä asti. Martta-mummo opetti virkkauksen ja neulomisen salat. Koulutaipaleen alettua käsityötunnit olivat lempiaine, ja silloin ompeleminen vei mennessään. Outi kävi Senja-mummon ja Hanna-serkun kanssa nypläyskursseilla ja erilaisissa käsitöihin liittyvissä tapahtumissa, kuten Tampereen kädentaitomessuilla.

Lukiossa Outi tajusi, että ”käsityöt ja käsillä tekeminen voisi olla tulevaisuuden haaveammatti”. Hän aloitti vuonna 2014 Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vaatetusalan artesaaniopinnot, ja valmistui sieltä 2,5 vuoden opintojen jälkeen vuonna 2016. Eräänlaisena lopputyönä hän suunnitteli ja valmisti SF-100 -malliston, joka kuvastaa niin omaa arvomaailmaansa kuin inspiraation lähteitä: luontoa, historiaa ja suomalaisuutta.

Opinnoissa ja harjoitteluissa kertyneiden taitojen myötä hän perusti oman 4H-yrityksen keväällä 2016. Yritystoiminta jatkuu edelleen niin Hankasalmella kuin pääkaupunkiseudulla. Yhdeksi yrittäjyyden kohokohdaksi nousi vuoden 2017 Linnan juhlat, jonne Outi sai kunnian suunnitella ja valmistaa kaksi juhlapukua.

Artesaaniopintojen jälkeen matka on jatkunut vaatetusalan parissa. Hän opiskelee tällä hetkellä Helsingissä Metropoliassa vaatetusalan tutkinto-ohjelmassa vestonomiksi, teollisuuslähtöiseksi vaatetusalan moniosaajaksi. Hän valmistuu näistä opinnoista vuonna kolmen vuoden kuluttua.

Opintojen ja oman yritystoiminnan ohella hän työskentelee vaatemyyjänä ja kesäisin ja satunnaisesti muina aikoina teollisuusompelijana kotimaisia neuletuotteita valmistavassa yrityksessä.

Opintojen ja työkokemuksen kautta hän on huomannut vaatetusalan monet eri mahdollisuudet. Tulevaisuudessa hän haluaisi toimia yrittäjänä tai työntekijänä suomalaisessa yrityksessä. Myös kotimaiset vaatetusalan innovaatiot kiinnostavat.

Screenshot 2019-01-19 at 7.47.51.png

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s