Stipendejä jaettu käsitöiden ystäville

Hankasalmen kotiteollisuusseura päätti kokouksessaan 28.9.2020 myöntää käsityöläisen 100€ stipendin Senni Tikalle. Hän on opiskellut erilaisia käsityötekniikoita kansalaisopiston piireissä ja taitavan äitinsä opissa. Senni omaa kudonnan, neulonnan ja virkkauksen taidot. Tällä hetkellä hänellä on leipäkoriliinakangas tekeillään.

Syksyllä 2020, Hankasalmen kotiteollisuusseura myönsi käsityöläisen 100€ stipendin Sirkka Makkoselle. Hän on opiskellut kansalaisopiston piireissä ompelua ja kudontaa, lisäksi hänen äitinsä on opettanut muun muassa kirjontataitoja. Vuonna 2014 hän voitti Kotiteollisuusseuran järjestämän Hankasalmen lapanen -kilpailun hänen upealla Elämänpuu/tähtitaivas-mallillaan. Tummansini-valkoinen tuoteperhe on laajentunut vuosien mittaan: nyt valikoimasta löytyy sukat, pipo, kaulahuivi, avainlenkki, pannulappuja ja ripsiliina. Sirkalla oli myös monipuolinen suuri käsityönäyttely avoinna kirjastolla vuonna 2019. 

Syksyllä 2021 Hankasalmen kotiteollisuusseura päätti jakaa vuosittaisen 100€:n käsityöläisstipendin Ritva Viinikaiselle. Ritva on vuosien saatossa ollut mukana monen taidenäyttelyn järjestämisessä Hankasalmella, sekä opiskellut ja opettanut useita eri taidealoja suurella innolla ja kiinnostuksella. Omin sanoin, Ritva kirjoittaa näin:
”Polkuni taiteilijana lähti aikoinaan muotoutumaan lyijykynätöistä, joita tein ompelijakoulussa Jyväskylässä ja Paanalan pukuompelijakoulussa. Miesten pukuompelua opiskelin Ruotsissa asuessani. Muutettuani takaisin Suomeen lähdin kansalaisopiston kuvataidekurssille, jossa tehtiin enimmäkseen öljyväri- ja pastellitöitä. Eräällä kurssilla pääsin tutustumaan ikonien maalaamiseen, ja kurssi toteutettiin osittain Valamon luostarissa. Sitten innostuin taideveistosta ja minut houkuteltiin Olavi Viikin veistokurssille. Olavin jäätyä pois opetushommista, jatkoin kurssin vetämistä kurssilaisten suosituksesta. Olavin opissa sain niin hyvät eväät veistämisen alkuun, että uskalsin lähteä itsekin vetäjäksi. Minun näyttelyjäni on ollut esillä mm. verotoimistossa, Peuranlinnassa ja kirjastossa. Suurimmat inspiraationlähteeni ovat luonto ja musiikki.”

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s