Vuoden käsityöläisen palkinto jaettu

Vuoden 2022 käsityöläiseksi on valittu Olavi Puttonen

Olavin mietelmiä kättensä taidoista:

Pikkupoikana kotini viereisessä hiekkamontussa seurasin kauhakuormaajan ja kuorma-autojen liikkeitä, josta innostus mennä liiteriin tekemään puusta ja peltikanisterista leikaten kauhakuormaajan, johon vipuja ja naruja.

Koulun käsityöt kiinnostivat. Kansalaiskoulussa tuli tehtyä tarpeellista, mm. keittiöön yläkaappi ja maitokärryt, jolla sai kaapin kotiin linja-autolta. Nelivuotisesta ammattikoulusta valmistuin puusepäksi. 

Kirvesmiehen ammatissa työelämässä kunnossapitoa naularepun, sahan, kirveen ja vasaran kera useita vuosia. Piirustustaito on ollut etuna hahmottelussa ja asian esittämisessä.

Nyt eläkkeellä mukava vielä jatkaa askarteluja yhteiseen hyvään tuleville sukupolville.

Kotiteollisuusseuran näkemyksiä:

Olavilla on näkemystä havaita arjen ongelmakohtia, tarttua niihin löytääkseen toimintaa helpottavia ratkaisuja toimivuudesta ja esteettisyydestä tinkimättä. Samalla tinkimättömyydellään hän suunnittelee, kokeilee ja haastattelee käyttäjiä löytääkseen parhaan ratkaisun, joka kestää käyttöä ja aikaa. Hän miettii vaihtoehdot, mikä puun käsittelytapa toimii ja kestää parhaiten vaadituissa olosuhteissa.

Hankasalmen museokylässä hänen kädenjälkensä näkyy liki jokaisessa rakennuksessa. Yksi viimeisimpiä on Hallan tupaan muuratun uuden leivinuunin peltien sulkemisohjaimet. Hän aloitti suunnittelemisen jo hyvissä ajoin tutustumalla vanhojen rakennusten uuneihin ja piirtämällä erilaisia vaihtoehtoja. Niitä hän esitteli remonttitöiden ohessa ja puntaroi keskustelujen perusteella miten parhaaseen lopputulokseen päätyisi. Hyvät, toimivat ja vanhaan tupaan sopivat niistä tulikin, ja kestävät käytössä varmasti useita vuosikymmeniä.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s